PDV za hotele, računare i južno voće ostaje nepromenjen

Bez autora
Feb 28 2011

Odluka parlamenta da ne izglasa Izmene zakona o porezu na dodatu vrednost znači da PDV za usluge hotelskog smeštaja, računare i južno voće ostaje osam odsto. Skupština je prihvatila da ponovo razmotri Izmene zakona, na predlog predsednika Republike, i da ponovo o njemu glasa. Pošto zakon nije usvojen u načelu, to znači da važi prethodni i da se PDV vraća na iznose iz starog zakona, odnosno na osam odsto. Predsednik Srbije je Zakon vratio u skupštinsku proceduru poslednjeg dana 2010. godine, zbog neusklađenosti sa Zakonom o budžetu za 2011, pa je parlament bio dužan, shodno Poslovniku o radu, da o vraćenom zakonu odlučuje na prvoj narednoj sednici.

PDV za hotele, računare i južno voće ostaje nepromenjenPredsednik Odbora za pravosuđe Skupštine Srbije Boško Ristić rekao je da odluka parlamenta da ne izglasa Izmene zakona o porezu na dodatu vrednost znači da PDV za usluge hotelskog smeštaja, računare i južno voće ostaje osam odsto.

On je objasnio da je skupština prihvatila da ponovo razmotri Izmene zakona, na predlog predsednika Republike, i da ponovo o njemu glasa.

Pošto zakon nije usvojen u načelu, to znači da važi prethodni i da se PDV vraća na iznose iz starog zakona, odnosno na osam odsto, rekao je Ristić.

Predsednik Srbije je Zakon vratio u skupštinsku proceduru poslednjeg dana 2010. godine, zbog neusklađenosti sa Zakonom o budžetu za 2011, pa je parlament bio dužan, shodno Poslovniku o radu, da o vraćenom zakonu odlučuje na prvoj narednoj sednici.

Tadić je u obrazloženju odluke naveo da Zakon o budžetu za 2011. godinu predviđa da PDV na usluge smeštaja u hotelima, motelima, odmaralištima, domovima i kampovima iznosi osam odsto, dok je usvojenim izmenama on povišen na 18 odsto.

Ristić je rekao da ukoliko Vlada Srbije, kao predlagač, želi da promeni neke odredbe postojećeg zakona, a koje je menjala zakonom o kome se danas skupština izjašnjavala, moraće da uputi nov predlog zakona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik